Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Silvia Floareș, co-fondator al festivalului „Weekend sessions”

Publicat: joi, 3 August 2023 , ora 9.01

Festivalul „Weekend Sessions” propune o nouă serie de evenimente ce se vor desfășura în perioada 5-6 august în București. Silvia Floareș, co-fondator al festivalului, ne vorbește despre întâlnirile ce vor urma, într-un interviu realizat de Sarah Natsis:

Doamnă Silvia Floareș, în urmă cu cinci luni ați dat startul ediției cu numărul trei a Festivalului „Weekend Sessions”. Sâmbătă, 5 august, și duminică, 6 august, organizați o serie de evenimente la Muzeul Național al Țăranului Român. Dedicați fiecare lună unui alt muzeu. Cum ați ales muzeul care va găzdui evenimentele din luna august?

Ne-am dorit să fie muzee care sunt active și care au deschidere către un public mai larg, în speranța că misiunea noastră de a convinge oamenii să-și petreacă timpul liber alături de prieteni în muzee va fi mult mai repede receptată.


Proiectul este prezentat ca fiind, citez: "cel mai cuminte festival din România". De ce ați ales să-l descrieți astfel?

Pentru că este o atmosferă liniștită, foarte prietenoasă și cu copiii, dar și cu familiile și prietenii acestora. Ne-am dorit să fie un festival al întâlnirilor și al petrecerii liniștite a timpului. Chiar dacă avem concerte din genuri diferite - și muzică clasică, și jazz, și reggae, și sesiuni de DJ set cu viniluri - conținutul festivalului este totuși unul liniștit. Nu deranjează, nu este îmbulzeală. Este un moment perfect pentru a sta alături de prieteni și de cei dragi și a primi puțină cultură.


Revenind la evenimentele ce vor urma, știm că între orele 17:00 și 21:00 este programată o serie de concerte. Vă rugăm să ne vorbiți despre invitații acestei sesiuni.

Fiecare seară conține un DJ set de viniluri prezentat de JAH Guidance HIFI. Apoi, avem o zonă de muzică clasică: în prima seară, este un recital de harpă cu Mariana Tudor, iar în a doua seară, îi avem alături pe Maxim Belciug și pe Gabriel Bălașa într-un recital de HandPan și chitară clasică. Zona de concerte se încheie cu un concert acustic de pop indie cu cei de la We Singing Colors. Dar, pe lângă acestea, mai avem și o zonă de expoziții. Sunt ultimele zile în care se poate vizita expoziția temporară de la Muzeul Național al Țăranului Român, „Păstorit contemporan. Un patrimoniu, mai multe dileme". Vom prelungi puțin programul - în fiecare zi se poate vizita între orele 17:00 și 19:00.


Următoarea sesiune „Weekend Sessions” va avea loc în perioada 30 septembrie - 1 octombrie. La ce să se aștepte publicul bucureștean?

Vom continua aceleași sesiuni liniștite de întâlniri. Este un muzeu special din portofoliul municipiului București - Vila Nicolae Minovici de lângă Fântâna Miorița - unde sunt în general ateliere pentru copii. Este un muzeu de artă populară, dar venim și cu sesiunile noastre de picnic, ateliere și expoziții conexe și o zonă de cinema, astfel încât să-l deschidem și către alte interese ale publicului.

Interviu realizat de Sarah Natsis