Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Ludovic Cora

Publicat: vineri, 19 Iulie 2019 , ora 9.19

O nouă ediție Musica Kronstadt se desfășoară în perioada 2-9 august. Festivalul, Concursul și Acdemia Kronstadt aduc noutăți în cadrul acestei ediții, despre care aflăm mai multe de la directorul executiv și fondatorul seriei, Ludovic Cora.

În perioada 2-9 august, Academia Festivalului Internațional Musica Kronstadt, ediția a VI-a vine în întâmpinarea tinerilor artiști și a publicului larg, aducând la Brașov, elitele muzicii clasice mondiale. Festivalul internațional oferă o agendă unică de concerte gratuite întregii comunități, masterclass-uri destinate unui număr record de 85 de cursanți români și străini, un concurs de interpretare artistică, precum și două expoziții.

O expoziție tematică, organizată în parteneriat cu Muzeul Național George Enescu și o expoziție de inventică, instrumente de suflat. Noutățile în cadrul Musica Kronstadt, așa cum am enumerat, un număr de 85 de cursanți, în cadrul Academiei, introducere masterclass-urilor de flaut și trompetă, celebrul Gebruder Alexander Mainz este prezent în cadrul Salonului Expo, cu o expoziție de corn, alături de constructori renumiți de instrumente de suflat, pe computer, Yamaha sau Rieger, Germania. Profesorii participanți în cadrul Musica Kronstadt sunt prieteni foarte buni ai subsemnatului, cântăm împreună, ne cunoaștem de ceva ani de zile și iată că a venit momentul să construiesc ceva și aici la Brașov. Sunti invitați majoritatea de pe la orchestrele unde eu am colaborat în calitate de muzician, colegi cu care eu am studiat, care au ajuns personalități de renume mondial și festivalul, v-am spus, oferă o agendă de concert, într-o simbioză totală cu Academia, concursul la fel, este o reminiscență, o întruchipare a excelenței acestui proiect, iar Salonul Expo, iată, este o carte de vizită la nivel internațional. Concertele sunt gratuite, vă așteptăm în număr cât mai mare.

Interviu realizat de Petre Fugaciu