Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Jean Dumitrașcu despre stagiunea 2018-2019 a Filarmonicii Pitești

Publicat: marți, 25 Iunie 2019 , ora 10.54

Joi, 27 iunie, este programat ultimul concert din stagiunea 2018-2019 a Filarmonicii din Pitești. Despre acest ultim eveniment, dar și despre întrega serie, Jean Dumitrașcu, managerul Filarmonicii din Pitești, a declarat:

Am finalizat aproape, stagiunea a XII-a. A fost o stagiune mai bogată decât celelalte, am crescut numărul de concerte și am diversificat oferta muzicală. Anul trecut, în toamnă, am organizat și multe evenimente legate de Centenarul Marii Uniri și am pus accent pe muzica românească, pe valorile românești. Ca direcții de acțiune, în această stagiune am căutat să promovez mulți artiști locali.


Dirijorul Dorin Frandeș și pianistul Mihai Ungureanu vor fi ultimii invitați din cadrul acestei stagiuni, în concertul de joi.

27 iunie, ora 19.00. Am colaborat de-a lungul anilor, atât cu dirijorul Dorin Frandeș, cât și cu marele pianist Mihai Ungureanu. Trebuie să termini puternic, astfel încât publicul să-ți resimtă lipsa pe timpul verii și am căutat să pun ceva deosebit în program, la închidere de stagiune și așa am ajuns să invit pe Mihai Ungureanu, care va interpreta "Rhapsody in blue" de Gershwin, după care în partea a doua, maestrul Dorin Frandeș va dirija Simfonia a IV-a de Ceaikovski. Sunt oameni care sunt consacrați și care n-au nevoie de nici o prezentare și care sunt apropiați ai Filarmonicii Pitești; revin cu drag, se simt bine la noi.


Interviu realizat de Lucian Haralambie