Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Ștefan Cazacu

Publicat: joi, 13 Decembrie 2018 , ora 10.50

Cu două luni în urmă urcai pe scena Sălii Radio alături de părinții și sora ta într-un recital de familie. Vineri, 14 decembrie, vei susține un concert alături de Orchestra Națională Radio. Cum diferă aceste două momente pentru tine?

Este frumos, pentru că am avut plăcerea să cânt și cu părinții mei, dar acum am și posibilitatea să cânt cu Orchestra Națională Radio. Este un sentiment foarte plăcut, eu mă simt foarte bine și pot să spun că mi-ar plăcea să mai vin la Radio oricând să cânt.


Ce te-a determinat să alegi Concertul pentru violoncel și orchestră de Edward Elgar?

Este unul dintre cele mai frumoase concerte de violoncel, dar nu a fost alegerea mea. Am fost rugat să-l interpretez la Radio. Pentru mine este unul dintre cele mai puțin cântate, pentru că nu l-am mai cântat decât o singură dată., iar acum a doua oară, în compania Orchestrei Naționale Radio care nu este o oarecare orchestră. O mare bucurie, aș putea spune!


Cum au decurs repetițiile, mai ales având în vedere prezența dirijorului Hossein Pishkar?

Am repetat o singură dată. Dirijorul este foarte bun, foarte corect și cred că mă pot baza pe el și în situații foarte dificile. Eu cred că o să fie foarte bine.


Iar cu orchestra ești obișnuit!

Da. Nu este pentru prima dată când cânt cu Orchestra Națională Radio. Experiențele trecute au fost foarte bune și foarte plăcute. De aceea vin vin cu mare plăcere să cânt aici. Ultima dată cred că a fost în urmă cu un an și jumătate, interpretând Prokofiev.


Ce proiecte urmează pentru tine?

Imediat după concert, pe data de 15 decembrie, voi pleca în Vietnam; voi sta patru zile și voi interpreta împreună cu alți opt violonceliști de excepție piese numai pentru ansamblu de violoncele. Urmează un alt proiect la Ateneul Român cu Orchestra Română de Tineret. În ianuarie vom pleca în America, după care Bruxelles și cred că după aceea o să-mi iau o binemeritată vacanță.

Interviu realizat de Petre Fugaciu