Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu percuționistul Vlad Popescu despre proiectul 'I remember Johnny'

Publicat: marți, 13 Noiembrie 2018 , ora 10.47

În data de 14 noiembrie, la Teatrul Act va avea loc concertul "I remember Johnny", programul fiind alcătuit din aranjamente ale unor lucrări de Johnny Răducanu.

Care a fost ideea de la care ați pornit?

Conceptul de stagiune de jazz l-am gândit în 2009-2010, tocmai în ideea de a reintra și de a recrește piața de jazz, punând cap la cap o serie de proiecte muzicale, unele mai accesibile pentru public, altele, într-adevăr, din zona nouă a jazz-ului. Proiectul I remember Johnny este un proiect inițiat de Cristian Soleanu, care a și cântat o perioadă destul de lungă cu Johnny Răducanu, iar acest proiect a luat ființă anul trecut, am impresia, când l-am prezentat pentru prima dată în festivalul Johhny Răducanu de la Brăila Jazz. Proiectul a mai fost prezentat sub o altă orchestrație alături de Big Band-ul Radio. În luna asta am vrut să aduc câteva modificări în Stagiunea de Jazz și am spus că proiectul acesta I remember Johnny este un proiect valoros, care trebuie obligatoriu să fie în stagiune.


Care a fost procesul prin care ați ales care dintre lucrările lui Johnny Răducanu vor fi aranjate?

Cristi, inițial s-a gândit să pună în playlist lucrările celebre ale lui Johnny și a ales Pe Olt, Blues Molday, Jocul țambalelor, Serpentine, Joc. Sunt unele dintre piesele cele mai cântate ale lui Johnny, publicul le cunoaște și am zis că e cea mai bună variantă de playlist.


Ansamblul pe care îl formați, va mai oferi publicului aceste aranjamente? Există o opțiune pentru cei care nu pot ajunge la concert?

Una dintre opțiuni este să-l asculte pe 1 decembrie, la Radio. Asta este una dintre opțiuni. Cealaltă, noi ne-am propus ca acest proiect să circule în țară, normal și în București. Probabil în alte spații, probabil chiar la Sala Radio. În mod sigur proiectul va circula o perioadă lungă de timp, zic eu, va circula în țară.


Cum credeți sau cum sperați că va fi recepționat concertul din data de 14?

Sincer să fiu, astăzi nu am verificat, dar în mod sigur până în 14 noiembrie, sala va fi sold-out. Publicul știe la ce vine. Sunt convins că reacția va fi pozitivă.


Interviu realizat de Petre Fugaciu