Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu soprana Irina Iordăchescu - invitată a concertului I love Verdi

Publicat: luni, 3 Aprilie 2017 , ora 12.29

Fundația Calea Victoriei împlinește în 2017 un deceniu de activitate, moment care va fi sărbătorit la Sala Radio marți, 4 aprilie 2017, în concertul desfășurat sub genericul "I Love Verdi". Tiberiu Soare va dirija Symphactory Orchestra, ansamblu care îi va avea invitați pe tenorul Hector Lopez, baritonul Ionuț Pascu și pe soprana Irina Iordăchescu. În pregătirea acestui concert dar și a altor evenimente, Irina Iordăchescu a făcut câteva precizări:


Cu siguranță va fi o seară extraordinară și plină de bucurie. Eu aștept cu nerăbdare această colaborare, după foarte mult timp de când alături de Tiberiu Soare n-am mai avut ocazia să cânt în versiunile de concert. Programul este, bineînțeles așa cum o spune și titlul acestei seri, alcătuit numai din operele lui Verdi. Voi cânta ceva în premieră pentru mine; este pentru prima oară când schimb ușor repertoriul și am parteneri extraordinari de scenă cu care sigur că eu am mai cântat de foarte, foarte multe ori - tenorul Hector Lopez și baritonul Ionuț Pascu.


Poți enumera câteva dintre titlurile pe care le vor auzi ascultătorii, cei aflați în sală?

Forța destinului, Trubadurul, Otello… Nu vă spun mai multe pentru că aș dori ca cei din public să descopere bogăția acestui repertoriu în seara de 4 aprilie.


Tot Verdi, dar de această dată Recviemul, vei interpreta vineri, 7 aprilie, tot la Sala Radio.

Exact. Sub conducerea muzicală a maestrului Cristian Măcelaru. Este pentru a doua oară când colaborez cu acest dirijor extraordinar. Prima oară s-a întâmplat tot la Sala Radio cu Ultimele patru lieduri de Richard Strauss și a fost o experiență minunată. Iarăși, o lucrare care mie mi-a adus o împlinire sufletească extraordinară. Am o mare, mare, mare surpriză și cu multă emoție îi anunț pe toți cei care își doresc să vină să asculte recitalul pe care eu și pianistul Ștefan Doniga îl pregătim pe data de 10 aprilie, la Sala Media a Teatrului Național București, ora 19.30; este vorba de "Confluențe". Este un recital, un proiect de-al nostru pe care deja l-am împlinit de două ori. Este o întâlnire foarte interesantă dintre muzica românească și cea spaniolă, pornită din folclorul autohton și încheiată sub soarele iberic, o contopire a unei muzici de factură clasică, cu un spațiu modern așa cum este Sala Media a Teatrului Național București, dar o sală care o acustică extraordinară și beneficiază de un pian foarte bun. Bineînțeles, este o colaborare provocatoare între doi muzicieni care de obicei sunt cunoscuți ca soliști; de această dată vom face un duet.

Interviu realizat de Jeanine Costache