Arhivă : Interviuri Înapoi

'Seară latino-americă' - la Filarmonica din Râmnicu Vâlcea

Publicat: luni, 9 Februarie 2015 , ora 11.21

Filarmonica din Râmnicu Vâlcea propune luni, 9 februarie 2015, o "Seară latino-americană". Orchestra simfonică, dirijată începând cu ora 19.00 de Ramiro Arista, va prezenta un program alcătuit din lucrări reprezentative din Mexic, Ecuador, Venezuela, Uruguay, Peru, Cuba și Columbia. Detalii despre manifestare ne oferă Mihail Ștefănescu, managerul instituției:


În această seara va avea loc în sala Filarmonicii "Ion Dumitrescu" din Râmnicu Vâlcea un concert latino-american. De ce? Pentru că dirijorul din această seară este un argentinian - Ramiro Arista -, care cu ani în urmă și-a desăvârșit studiile la Academia de Muzică din București și este o mai veche cunoștință a filarmonicii noastre.


Cum a reacționat orchestra la acest program?

Orchestra și nu mă îndoiesc că și publicul va reacționa extrem de bine. Orchestra a fost foarte mulțumită pentru că este foarte cantabil. Bineînțeles că sunt și lucrări, orchestrații mai dificile, sunt foarte multe instrumente, dar cantabilitatea muzicii latino-americane își spune cuvântul.


Ce urmează în programul Filarmonicii "Ion Dumitrescu" după concertul din această seară?

După acest concert urmează un concert vocal-simfonic, avându-l la pupitrul dirijoral pe Orazio Baronello din Italia. Propunem publicului meloman o seară Haydn - Simfonia 88 și Missa in tempori belli cu cor, orchestră și soliști. Apoi, vom încheia luna februarie cu un concert intitulat "De la Beethoven la Schumann", avându-l la pupitrul dirijoral pe Dario Bisso-Sabadin tot din Italia, pianistă va fi Maria-Diana Petrache, iar în program melomanii vor asculta Schumann - în concertul pentru pian și orchestră, iar în partea a doua Simfonia a șaptea de Beethoven.

În această seară așteptăm publicul meloman, care cred că va fi foarte numeros în această seară, mai ales că este un concert intitulat "Latino show", cu lucrări din creația muzicală a Americii Latine. Vă așteptăm cu drag la concertul nostru din această seară!

Interviu realizat de Lucian Haralambie