Arhivă : Interviuri Înapoi

Începe din 4 decembrie Festivalul 'Meridian'

Publicat: luni, 3 Decembrie 2012 , ora 11.14
Festivalul de muzică contemporană "Meridian" - Zilele SNR-SIMC, Secțiunea Națională Română a Societății Internaționale de Muzică Contemporană este deja o constantă a vieții muzicale românești. Cu amănunte despre ediția 2012 a festivalului, compozitorul Sorin Lerescu.

"Ediția a VIII-a a Festivalului "Meridian" este anul acesta plină de evenimente artistice dintre cele mai interesante: concerte, spectacolul de muzică contemporană, avem o lansare de CD, avem și un vernisaj al unei expoziții de fotografie și bineînțeles, lucrările, opusurile, care sunt în programul festivalului, în care sunt prime audiții, multe dintre ele și în același timp sunt lucrări de cea mai mare actualitate.


Printre invitații pe care-i aveți anul acesta, se numără nume noi?

Da, sunt într-adevăr și tineri interpreți și mă refer aici la Cvartetul Mercury din Marea Britanie, care este o formație tânără, dar foarte apreciată. Este condusă de Vlad Maistorovici și ne așteptăm la un concert, într-adevăr, foarte, foarte bine realizat din toate punctele de vedere, interpretativ, în primul rând și programul pe care ei îl propun este interesant. Sunt de asemenea și ansambluri care s-au afirmat în ultima vreme, este vorba de ansamblul condus Diana Rotaru, "SonoMania" și bineînțeles, formații consacrate, pe care le cunoașteți din programele de muzică contemporană care s-au derulat în festivalul "Săptămâna Internațională a Muzicii Noi"și "Meridian", dar nu numai.


Ioana Marghita