Arhiv : Interviuri 姷apoi

Anul Liszt la Centrul Cultural al Republicii Ungare din Bucure演i

Publicat: vineri, 14 Ianuarie 2011 , ora 11.31

姷 2011 se 螸plinesc 200 de ani de la na演erea lui Franz Liszt. Despre planurile Centrului Cultural al Republicii Ungare la Bucure演i 螽 Anul Liszt, afl緆 de la directorul instituiei, Zolt嫕 Bretter.


Vom avea o mulime de evenimente care 螽cep s滵b綟a aceasta (15 ianuarie 2011) cu concertul Orchestrei de Camer "Liszt Ferenc" din Budapesta 槐 se termin cu un concert 螽 luna decembrie. Va fi un concert de Cr綷iun care va avea loc, sper, tot la Ateneu, susinut de 宁di Tam嫳, pianist care a mai fost la Bucure演i. 姽 organiz緆 un turneu 槐 el va fi cel care 螽cheie seria de evenimente. Pe parcurs vom avea desigur mai multe concerte, ca 槐 un turneu intitulat "Pe urmele lui Liszt" - Liszt a concertat destul de mult 螽 Rom滱ia 槐 螽cerc緆 s reedit緆 acel turneu, care va cuprinde, fire演e, piese ale compozitorului.


Care sunt invitaii pe care ai dorit s-i avei 螽 proiectul Liszt?

Avem foarte muli invitai: am menionat Orchestra de Camer "Liszt Ferenc", 宁di Tam嫳, apoi Csendes L嫳zl sau Elena Popa, pianist care a c熇tigat un premiu la Festivalul Muzicii Maghiare. Ea va c滱ta 螽 20 ianuarie 槐 va include 螽 repertoriu 槐 piese de Liszt.


Avei parteneriate cu instituii din Ungaria sau din alte 綖i 螽 cadrul acestui proiect?

Sigur c da. Anul Liszt este un eveniment extraordinar de mare 槐 螽 Ungaria. Acolo exist un comitet de organizare, exist deja programe, expoziii. 波 螽 Rom滱ia avem muli parteneri - un exemplu ar fi o manifestare comun 螽 care prezent緆 viaa 槐 arta lui Liszt, 螽 dou serii, tot la Ateneu. Avem mai multe parteneriate 槐 acest lucru este important.

Maria Monica Bojin