Arhivă : Interviuri Înapoi

Directorul Filarmonicii din Sibiu despre noua stagiune a instituției

Publicat: luni, 20 Septembrie 2010 , ora 10.37

În data de 16 septembrie 2010 s-a deschis stagiunea 2010-2011 a Filarmonicii de Stat din Sibiu. Cu acest prilej, directorul instituției, domnul Ioan Bojin ne-a declarat următoarele:


"Noua stagiune a Filarmonicii de Stat din Sibiu, cea cu numărul 61, a debutat în data de 16 septembrie cu un concert simfonic ce l-a avut la pupitru pe dirijorul austriac Theo Wolters și pe Luiza Borac în ipostază solistică. Ce este important de menționat în legătură cu acest concert este prezența dirijorului Theo Wolters la pupitrul orchestrei, cel care, începând cu această stagiune, este numit dirijor principal al orchestrei Filarmonicii din Sibiu. Colaborarea cu Theo Wolters s-a desfășurat de-a lungul timpului sub cele mai bune auspicii și, astfel, consiliul artistic al orchestrei a decis să-i lanseze invitația de a se alătura colectivului orchestrei Filarmonicii sibiene. Este o personalitate binecunoscută, membru al prestigiosului ansamblu Concertgebouw din Amsterdam, iar în prezent este dirijor asistent al lui Mariss Jansons.

În această primă parte de stagiune propunem nume ale unor artiști importanți, cum sunt Luiza Borac, Liviu Prunaru, prezent la Sibiu în luna decembrie 2010. Programul mai propune melomanilor sibieni și personalități binecunoscute aici, așa cum sunt dirijorii Walter Hilgers din Germania, Tiberiu Soare din România, Sabin Păutza sau violoniștii Alexandre Dubach din Elveția, Vlad Stănculeasa, pianiștii Ilinca Dumitrescu și Magdalena Tudorova. Toți aceștia vor fi prezenți în concertele din primul segment al stagiunii.

Vom continua, de asemenea, seria concertelor educative prin prezentarea povestirii muzicale intitulate "O casă plină de muzică" de Michael Ruggeberg. Acest spectacol a fost prezentat și în stagiunea trecută, însă nu toți elevii din Sibiu au avut prilejul să-l asculte, de aceea continuăm și în această toamnă prezentarea lucrării.

Către sfârșitul stagiunii va avea loc primul concert al Orchestrei Filarmonicii din Sibiu la Ateneul Român din București, ca participant la proiectul Tineri pentru tineri, inițiat de Filarmonica George Enescu. Am primit invitația de a ne alătura acestui proiect și am răspuns cu bucurie."

Declarație preluată de Ioana Marghita