Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale – Martie 2022

Publicat: marți, 1 Martie 2022 , ora 11.16
Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.


Marți, 8 martie 2022, ora 21.00
Transmisiune directă de la München. Concertul extraordinar dedicat Ucrainei susținut de Orchestra Filarmonicii din München, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze și Orchestra de Stat a Bavariei la Isarphilharmonie din München. Dirijor Lahav Shani. Solistă violonista Anne-Sophie Mutter. Ludwig van Beethoven - Concertul op. 61 în Re major pentru vioară și orchestră și Simfonia a V-a op. 67 în do minor.


Vineri, 11 martie 2022, ora 21.00
Transmisiune directă de la Berlin. Concert susținut de Corul Radiodifuziunii din Berlin și de Orchestra Filarmonică din Berlin la Filarmonica din Berlin. Dirijor Daniel Barenboim.Soliști: soprana Susanne Bernhard, mezzosoprana Marina Prudenskaya, tenorul Michael Spyres și basul Tareq Nazmi. Giuseppe Verdi - Messa da Requiem.


Sâmbătă, 12 martie 2022, ora 19.00
Transmisiune directă de la Teatrul "Metropolitan" din New York. Richard Strauss - "Ariadna la Naxos" cu : Lise Davidsen, Brenda Rae, Isabel Leonard, Brandon Jovanovich. Dirijor Marek Janowski.


Luni, 14 martie 2022, ora 20.30
Transmisiune directă de la Praga. Concert extraordinar susținut de Corul de copii și Orchestra Simfonică ale Radiodifuziunii din Praga la Rudolfinum din Praga. Dirijor Petr Popelka. Solist cornistul Radek Baborák. Valentin Vasilyovych Silvestrov - Elegie; Reinhold Glière - Concertul op. 91 în Si bemol major pentru corn și orchestră; Antonín Dvoűák - Simfonia a IX-a op. 95 în mi minor "Din lumea nouă".


Joi, 17 martie 2022, ora 20.30
Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Corul Național Danez și Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala de concert din Copenhaga. Dirijor Fabio Luisi. Soliste: Valentina Farcaș și mezzosoprana Wiebke Lehmkuhl. Gustav Mahler - Simfonia a II-a în do minor "Învierea".


Sâmbătă, 19 martie 2022, ora 19.00
Transmisiune directă de la Teatrul "Metropolitan" din New York. Georg Friedrich Handel - "Rodelinda" cu: Elza van den Heever, Jamie Barton, Iestyn Davies, Anthony Roth Costanzo. Dirijor Harry Bicket.


Luni, 21 martie 2022, ora 21.00
Transmiune directă de la Viena. Alban Berg - "Wozzeck" cu baritonul Christian Gerhaher, soprana Anja Kampe, tenorii Sean Panikkar și Jörg Schneider, basul Dmitry Belosselskiy,Corul și Orchestra Operei din Viena. Dirijor Philippe Jordan.


Vineri, 25 martie 2022, ora 21.00
Transmisiune directă de la Roma. Concert susținut de Orchestra Academiei "Santa Cecilia" din Roma la Auditoriumul "Parco della Musica" din Roma. Dirijor Sir Antonio Pappano. Solistă violonista Simone Lamsma. Ralph Vaughan Williams - Fantezia pe o temă de Thomas Tallis; Benjamin Britten - Concertul op. 15 pentru vioară și orchestră; Sir Edward Elgar - Variațiunile op 36 "Enigma".