Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - Mai 2019

Publicat: vineri, 3 Mai 2019 , ora 13.33

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Luni, 6 mai 2019, ora 21.30
Transmisiune directă de la Praga. Concertul de închidere a Stagiunii Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Praga, susținut la Sala "Dvorak-Rudolfinum". Dirijor Alexander Liebreich. Solist pianistul Lukáč Vondráèek. Johannes Brahms - Concertul nr.1 op.15 în re minor pentru pian și orchestră; Paul Hindemith - Simfonia "Mathis der Maler".


Joi, 9 mai 2019
, ora 20.30
Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala de concerte a Radiodifuziunii Daneze. Dirijor Dmitri Kitajenko. Solistă pianista Anna Vinnitskaya. Piotr Ilici Ceaikovski - Serenada op.48 în Do major pentru orchestră de coarde; Serghei Rahmaninov - Concertul nr.3 op.30 în re minor pentru pian și orchestră; Aram Haciaturian - Fragmente din Muzica baletului "Spartacus".


Duminică, 12 mai 2019, ora 21.00
Transmisiune directă de la Praga. Concert de deschidere a Festivalului "Primăvara la Praga". Concert susținut de Orchestra Simfonică din Bamberg, la Sala "Smetana". Dirijor Jakub Hrùča. Bedrich Smetana - Ciclul de Poeme Simfonice "Patria mea".


Vineri, 17 mai 2019,
ora 21.00
Transmisiune directă de la Frankfurt. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Frankfurt, la "Opera veche". Dirijoare Susanna Mälkki. Solist violonistul Gil Shaham. Serghei Prokofiev - Concertul nr.2 op.63 în sol minor pentru vioară șui orchestră; Jean Sibelius - Simfonia a II-a op.43 în Re major.


Joi, 23 mai 2019
, ora 20.30
Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala de concerte a Radiodifuziunii. Dirijor Fabio Luisi. Solist pianistul Alessandro Taverna. Franz Liszt - Concertul nr.2 în La major pentru pian și orchestră; Hector Berlioz - Simfonia Fantastică op.14.


Joi, 30 mai 2019, ora 20.30
Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala de concerte a Radiodifuziunii. Dirijor Yuri Temirkanov. Solist violoncelistul Andrei Ioniță. Antonin Dvorak - Concertul op.104 în si minor pentru violoncel și orchestră; Musorgski/Ravel - Suita "Tablouri dintr-o expoziție".


Vineri, 31 mai 2019, ora 
21.00
Transmisiune directă de la München. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze, la Sala Filarmonicii. Dirijor Herbert Blomstedt. Jean Sibelius - Simfonia a IV-a op.63 în la minor; Wilhelm Stenhammar - "Intermezzo" din Cantata op.44 "Sången"; Felix Mendelssohn - Simfonia a III-a op.56 în la minor "Scoțiana".