Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale – Aprilie 2024

Publicat: luni, 1 Aprilie 2024 , ora 10.51

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Joi, 4 aprilie 2024, ora 21.00
Transmisiune directă de la Milano. Spectacol susținut de Corul și Orchestra Teatrului "La Scala" din Milano. Dirijor Riccardo Chailly. În distribuție: sopranele Mariangela Sicilia și Rosalia Cid, tenorii Matteo Lippi și Giovanni Sala și baritonul Pietro Spagnoli. Giacomo Puccini - Opera " La rondine".


Miercuri, 10 aprilie 2024, ora 21.00
Transmisiune directă de la Paris. (I) Ciclul Jean Sibelius. Concert susținut de Orchestra Filarmonică "Radio France" la Auditoriumul "Casa Radio" din Paris. Dirijor Mikko Franck. Jean Sibelius - Simfoniile a I-a op. 39 în mi minor și a II-a op. 43 în Re major.


Joi, 11 aprilie 2024, ora 21.00
Transmisiune directă de la Paris. (II) Ciclul Jean Sibelius. Concert susținut de Orchestra Filarmonică "Radio France" la Auditoriumul "Casa Radio" din Paris. Dirijor Mikko Franck. Solistă violonista Hilary Hahn. Jean Sibelius - Concertul op 47 în re minor pentru vioară și orchestră și Simfoniile a III-a op. 52 în Do major și a IV-a op 63 în la minor.


Vineri, 12 aprilie 2024, ora 21.00
Transmisiune directă de la Paris. (III) Ciclul Jean Sibelius. Concert susținut de Orchestra Filarmonică "Radio France" la Auditoriumul "Casa Radio" din Paris. Dirijor Mikko Franck. Jean Sibelius - Simfoniile a V-a op. 82 în Mi bemol major, a VI-a oop 104 în re minor și a VII-a op. 105 în Do major.


Vineri, 19 aprilie 2024, ora 21.00
Transmisiune directă de la München. Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze - 75 de ani. Concert de gală susținut la Isarphilharmonie din München. Dirijor Sir Simon Rattle. Soliști tenorul Stuart Skelton - în rolul Waldemar, soprana Dorothea Röschmann - în rolul Tove, mezzosoprana Jamie Barton - în rolul Waldtaube, bas-baritonul Josef Wagner - în rolul Bauer, tenorul Peter Hoare - în rolul Klaus-Narr și Thomas Quasthoff - narator. Participă: Corul Radiodifuziunii Bavareze și Corul Radiodifuziunii din Leipzig. Arnold Schoenberg - Gurrelieder.


Sâmbătă, 20 aprilie 2024, ora 19.00
Transmisiune directă de la New York. Spectacol susținut de Corul și Orchestra Teatrului "Metropolitan" din New York. Dirijoare Speranza Scappucci. Din distribuție: sopranele Angel Blue și Emily Pogorelc, tenorii Jonathan Tetelman și Bekhzod Davronov și baritonul Alfred Walker. Giacomo Puccini - Opera "La rondine".


Joi, 25 aprilie 2024, ora 21.30
Transmisiune directă de la Lugano. Concert susținut de Orchestra Elveției Italiene la LAC Lugano. Dirijor Julian Rachlin. Solistă violonista Veronika Eberle. Serghei Prokofiev - Simfonia nr. 1 op. 25 în Re major "Clasica"; Felix Mendelssohn - Concertul op. 64 în mi minor pentru vioară și orchestră; Wolfgang Amadeus Mozart - Simfonia nr. 40 KV 550 în sol minor.