Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale – Noiembrie 2024

Publicat: marți, 22 Octombrie 2024 , ora 12.06

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.


Joi, 7 noiembrie 2024, ora 20.30
Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala de concerte din Copenhaga. Dirijor Fabio Luisi. Solist pianistul Bruce Liu. Alexander Scriabin - Concertul op. 20 în fa diez minor pentru pian și orchestră; Piotr Ilici Ceaikovski - Simfonia a VI-a op. 74 în si minor "Patetica".


Vineri, 8 noiembrie 2024, ora 21.00
Transmisiune directă de la München. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze la Isarphilharmonie din München. Dirijor Sir Simon Rattle. Sir Harrison Birtwistle - "Donum Simoni MMXVIII" pentru instrumente de suflat și percuție; Gustav Mahler - Simfonia a VII-a în mi minor.


Vineri, 15 noiembrie 2024, ora 21.00
Transmisiune directă de la Frankfurt. Il gusto italiano. Concert susținut de Orchestra Simfonică din Frankfurt la Sala de concerte a Radiodifuziunii din Frankfurt. Dirijor Andrea Marcon. Solist contratenorul Valer Săbăduș. Georg Friedrich Händel - Aria lui Ruggiero din Actul al II-lea al operei "Alcina", Aria lui Ariodnate din actul al II-lea al operei "Ariodante" și Aria lui Rinaldo din actul I al operei "Rinaldo"; Antonio Vivaldi - Aria lui Ruggiero din actul I al operei "Orlando furioso"; Aria lui Manlio din actul al II-lea al operei "Il Giustino" și Concertele în sol major "Alla rustica" și în sol minor pentru orchestră de coarde; Felix Mendelssohn - Simfonia a X-a în si minor pentru orchestră de coarde și Simfonia a IV-a op. 90 în La major "Italiana".


Joi, 21 noiembrie 2024, ora 21.30
Transmisiune directă de la Lugano. Concert susținut de Orchestra Elveției Italiene la LAC Lugano. Dirijor Charles Dutoit. Solistă pianista Martha Argerich. Igor Stravinsky - "Jocul de cărți"; Robert Schumann - Concertul op. 54 în la minor pentru pian și orchestră, Georges Bizet - Simfonia nr. 1 în Do major.


Miercuri, 27 noiembrie 2024, ora 19.00
Transmisiune directă de la Roma. Giuseppe Verdi - Opera "Simon Boccanegra", cu tenorul Ștefan Pop, baritonul Luca Salsi, basul Michele Pertusi, soprana Eleonora Buratto, Corul și Orchestra Operei din Roma. Dirijor Michele Mariotti.


Vineri, 29 noiembrie 2024, ora 21.00
Transmisiune directă de la Milano. Omagiu adus compozitorului Giacomo Puccini. Concert susținut de soprana Anna Netrebko, tenorul Jonas Kaufmann, Corul și Orchestra Operei La Scala din Milano. Dirijor Riccardo Chailly. Giacomo Puccini - Selecțiuni din operele "Le Villi", "Madama Butterfly", "Edgar", "Manon Lescaut", din Recviem și Crisantemi.