Înapoi la: Emisiuni

Aquarela do Brasil cu Berti Barbera

Aquarela do Brasil
Duminică, 14 Iulie 2024 , ora 12.30
Aquarela do Brasil
Duminică, 7 Iulie 2024 , ora 12.30

Cum poți prezenta Universul în doar câteva capitole? Cum poți explica imensa influență pe care muzica tradițională o are asupra muzicii actuale care se tot înnoiește din aceleași surse?

Cred că toți ar spune că e foarte dificil, dacă nu imposibil. În schimb, e suficient un semn discret, o informație corectă, pentru a prinde gustul și a începe propria experiență în explorarea muzicală.

Aquarela do Brasil poate fi întâlnirea care ne va deschide lumea bogată și frumoasă a muzicii braziliene, în toată splendoarea ei, cu cât mai multe dintre combinațiile și nuantele care-i redau savoarea, acea magie care-o face mai cunoscută și mai influentă între alte tradiții muzicale.

Timp pentru istorii comparate și pentru expuneri masive de programe nu avem, iar o expunere cronologică sau o poveste completă ar necesita deasemenea mult spațiu de emisie; așadar vom cunoaște aleator artiști reprezentativi, genuri esențiale, momente și albume de referință, toate reprezentate la un nivel foarte ridicat de arta muzicală.

Brazilia este un univers a cărui explorare nu poate aduce decât certitudinea existenței noastre într-o lume frumoasă și colorată. Quanto mais a gente conhece, quanto mais a gente gosta - Cu cât știm mai mult, cu atât ne place mai mult.

Berti Barbera