Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concursul de muzicologie din cadrul Festivalului CHEI și-a desemnat câștigătorii

Publicat: joi, 11 Aprilie 2024 , ora 0.00

În cadrul Festivalului CHEI, ediția a XV-a, a avut loc un concurs studențesc de muzicologie, ale cărui rezultate au fost anunțate de organizatori.

Astfel, la secțiunea rezervată anilor I și II, au fost recompensate următoarele lucrări: premiul I pentru "Ferrucio Busoni: pianist, aranjor, compozitor?" de Irina Alexandru Brădeanu (UNMB); premiul al II-lea - lucrările "Rolul mitologiei în conturarea programatismului din ciclul de poeme simfonice Patria mea de Bedűich Smetana" de Teodora Butnaru (UNAGE Iași) și "Fantezia - concept creator și gest recuperator în muzica lui Ferrucio Busoni" de Eliza Leca (UNAGE Iași), în vreme ce premiul al III-lea a revenit studiului "Simfonia a VIII-a de Anton Bruckner și variantele de partitură" de Natalia Ban (AMGD Cluj).

În cadrul celei de-a doua secțiuni, destinată anilor de studii III și IV, premiul I a fost oferit colegei noastre, Ana Sireteanu (UNMB), pentru lucrarea "Un compozitor neglijat de istorie: Niccolò Jommelli"; premiul al II-lea - a revenit lucrărilor "Muzica filmului Frenzy (1972) de Henry Mancini - partitura abandonată" de Anna-Maria Constantinescu (UNMB) și "Opera Tosca pe parcursul timpului: receptare și impact în secolele XX-XXI" de Miriam-Ioana Obadă (UNAGE Iași), iar premiul al III-lea - studiului "Richard Strauss - o existență împlinită. Ultimele patru lieduri" de Vanessa Păduraru (UNAGE Iași).

La secțiunea destinată anilor I și II de master, au fost recompensate cu premiul I - "Henry Mancini - direcții componistice și inovații în coloana sonoră a producției Peter Gunn" de Ioana Bîgu (UNMB), premiul al II-lea - lucrările "Războiul romanticilor" într-o Noapte transfigurată" de Alexa Lupu (UNMB) și "Salomé, femme fatale: schițări muzicale, literare, picturale" de Roxana Preda (UNMB).

Lucrările premiate sunt prezentate în cadrul simpozionului studențesc ce va avea loc astăzi, 11 aprilie, de la ora 11:00, în Sala "Constantin Silvestri" a Universității Naționale de Muzică.

Sarah Natsis