Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Ateneu

Publicat: luni, 15 Ianuarie 2024 , ora 0.00

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, sărbătorite anual în data de 15 ianuarie, în București și în țară se derulează o întreagă serie de evenimente.

La Ateneul Român din București are loc astăzi un concert susținut de membri ai Orchestrei Simfonice și ai Corului Filarmonicii "George Enescu", acompaniați de pianistul Tudor Scripcariu. Participă, printre alții, violonistul Rafael Butaru, pianistul Andrei Licareț, baritonul Dan Macavei și soprana Mădălina Stan. În program - lucrări semnate de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Paul Constantinescu și nu numai.
Concertul, organizat în cadrul ciclului educativ "Muzica pe înțelesul tuturor", începe la ora 18:00. Momentele muzicale vor fi însoțite de comentarii de specialitate ale muzicologului Octavia Dinulescu, dintre acestea nelipsind o prezentare a Ateneului Român. Pentru acest eveniment nu mai sunt locuri disponibile.

Iar începând cu orele 14:00 și 14:30, tot la Ateneul Român, Filarmonica "George Enescu" organizează două tururi ghidate gratuite, cu înscriere prealabilă a grupurilor la adresa cleopatra.david@fge.org.ro.

Sarah Natsis