Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Corul Madrigal și Institutul Național al Patrimoniului anunță evenimentele dedicate Zilei Culturii Naționale

Publicat: sâmbătă, 13 Ianuarie 2024 , ora 0.00

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" și Institutul Național al Patrimoniului prezintă astăzi, 13 ianuarie, o expoziție si o conferință la Palatul Parlamentului.

Expoziția "Muzică și Patrimoniu", găzduită în incinta Galeriilor "Madrigal - Marin Constantin" de la Senatul României oferă publicului ocazia să cunoască în avanpremieră noul proiect "Muzică contemporană românească în spații antice universale", prin care situri antice aflate în patrimoniul UNESCO sunt puse în valoare prin creații muzicale contemporane românești, în interpretarea Corului Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin". Expoziția este deschisă publicului în intervalul orar 11:00 - 16:00. Accesul este gratuit și se realizează pe la intrarea A1 a Palatului Parlamentului.

De asemenea, începând cu ora 12:00, la Palatul Parlamentului va avea loc conferința "Importanța educației prin muzică și patrimoniu", în care vor fi analizate politicile publice existente în domeniu, beneficiile implicării copiilor și tinerilor în mișcarea corală, după modelul de succes al Programului Național "Cantus Mundi", precum și impactul programelor educaționale desfășurate de Institutul Național pentru Patrimoniu. Evenimentul este dedicat autorităților și profesioniștilor din domeniu, iar accesul se realizează pe bază de invitație.

Ana Sireteanu