Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Penultima zi din „Săptămâna Internațională a Muzicii Noi”

Publicat: sâmbătă, 28 Mai 2022 , ora 0.00
Primul eveniment din agenda de azi a Festivalului „Săptămâna Internațională a Muzicii Noi” începe la ora 11, pe scena Sălii „George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din București. Membrii Christian Benning Percussion Group vor interpreta lucrări semnate de Iannis Xenakis, Olivier Messiaen și Thierry de Mey.
De la ora 15, la Sala „Constantin Silvestri” a aceleiași instituții va avea loc a doua sesiune - „In memoriam Speranța Rădulescu” - a Simpozionului Internațional de Muzicologie „Creație și exegeză muzicală”. Conferințele de astăzi sunt dedicate etnomuzicologiei și vor fi susținute, printre alții, de Laurent Aubert, Margaret Beissinger, Filippo Bonini Baraldi, Walter Zev Feldman, Cécile Folschweiller și Zuzana Jurková.
De la ora 17, la Sala „Auditorium” a Universității Naționale de Muzică din București va avea loc un recital susținut de violonista Adriana Winkler, pianistul Viniciu Moroianu, violista Margit Kardos și violoncelistul Eugen Bogdan Popa. Evenimentul este intitulat „Portret Adalbert Winkler” și aduce în atenție lucrări semnate de compozitor.
De la ora 18, pe scena Sălii „George Enescu” a aceleaiași instituții de învățământ din București vor urca membrii Cvartetului de coarde „Gaudeamus”, care vor oferi publicului lucrări semnate de Ulpiu Vlad, Corneliu Dan Georgescu și Adrian Iorgulescu.
La „True Social Club” va avea loc astăzi un spectacol semnat de Irinel Anghel. Începând cu ora 20:30, sub titlul „Ask Annie” are loc un eveniment la care vor mai participa Diana Rotaru, Sabina Ulubeanu, Alina Tofan, Valentina Iordache, Irina Perneș, Darie Nemeș Bota, Călin Torsan, Bogdan Frigioiu, Alexandru Claudiu Maxim și Matei Gheorghe.
Petre Fugaciu