Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concert caritabil pentru copiii orfani din Ucraina organizat la ARCUB

Publicat: sâmbătă, 19 Martie 2022 , ora 0.00
Medici pentru România, Fundația Silvestri și Asociația Jojo, cu sprijinul ARCUB și PMB, organizează astăzi, 19 martie, un concert caritabil cu strângere de fonduri pentru copiii orfani ucraineni ajunși în România.
Lista artiștilor care s-au alăturat evenimentului caritabil reunește nume importante. Ion Iosif Prunner, dirijor al corului Filarmonicii George Enescu și Președinte al Fundației Silvestri, va fi Directorul Artistic al evenimentului. Lui i se vor alătura, pe scenă, pianista Sînziana Mircea, soprana Laura Tătulescu, tenorul Kristofer Lundin, chitarista Raisa Mihai, violonistul Mario Burdihoiu, elev laureat al Colegiului Național de Muzică George Enescu împreună cu un grup de artiști din cadrul Filarmonicii George Enescu.
Programul concertului va cuprinde lucrări din creația universală, semnate de compozitori precum Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Frederic Chopin, Isac Albeniz, dar și din creația românească - lucrări de George Enescu sau Sabin Pautza.
Donațiile strânse în urma acestui eveniment vor fi redirecționate în totalitate către Fundatia Emanuel Speranta României din județul Bihor, care găzduiește zeci de copii ucraineni din orfelinate, și centrul de refugiați de la Ghermănești.
Participarea la eveniment are loc pe bază invitații speciale, care vor fi acordate celor mai importanți susținători ai cauzei, pentru care donația minimă recomandată este de 100 de euro. Donațiile pot fi făcute pe platforma https://ucraina.medicipentruromania.ro.
Organizatorii oferă pachete speciale pentru companiile care doresc să participe ca sponsori în cadrul evenimentului.
Concertul va avea loc sâmbătă, 19 martie, de la ora 19.00 la Centrul ARCUB - Hanul Gabroveni.
Maria-Isabela Nica