Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Cursuri de măiestrie pianistică în cadrul programului Piano STAR

Publicat: marți, 18 Ianuarie 2022 , ora 0.00
Al patrulea și ultimul modul de dezvoltare muzicală și profesională pentru cei 10 pianiști din programul PianoSTAR va are loc începând de astăzi, 18 ianuarie 2021, până în 23 ianuarie la ARCUB, Institutul Goethe din București și Institutul Liszt - Centrul Cultural Maghiar București.
În programul de excelență Piano Star participă 10 tineri și foarte tineri pianiști din toată țara, selectați de un juriu internațional pe baza unor fragmente de interpretare și a unei scrisori de recomandare din partea profesorilor îndrumători. Cei 10 tineri sunt: Andra Băcilă, Petru Burcea, Irisa Filip, Matei Cristian Lăbunț, Mario-Victor Lucaci, Leonid Lupașcu, Teodora-Ioana Mincu, Darius Emanuel Moț, Ștefan Rus și Daria Andreea Vasile.
Programul de excelență Piano STAR oferă o serie de experiențe culturale de muzică clasică atât participanților, publicului specializat (profesori, muzicieni etc.) dar și publicului larg.
Astfel, în această săptămână, bucureștenii sunt invitați în fiecare zi să asiste la cursuri, dar și la Festivalul Piano Star și la Gala de decernare a premiilor, care va avea loc duminică, 23 ianuarie, la Arcub. Și tot la Arcub, în Sala Arcelor, astăzi se desfășoară cursuri de măiestrie în interpretarea pianistică sub îndrumarea directă a invitaților speciali – profesori cu reputație internațională de la Academia Regală de Muzică din Londra, Conservatorul Robert Schumann și Conservatorul Regal din Scoția.
Ioana Marghita