Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Marți se va lansa site-ul casedemuzicieni.ro

Publicat: vineri, 29 Octombrie 2021 , ora 0.00

Marți, 2 noiembrie 2021, Asociația Opus va lansa site-ul bilingv casedemuzicieni.ro, un proiect co-finanțat de Arcub în programul București – Oraș deschis. În premieră, proiectul aduce în atenție casele unor mari muzicieni care au locuit în București, din secolul al XIX-lea și până aproape de prezent, reunite pe o singură hartă digitală și documentate prin intermediul unui site dedicat acestora. Astfel, utilizatorii de internet vor avea la dispoziție gratuit informații despre patrimoniul imobiliar al capitalei, corelate cu povestea marilor personalități ale culturii muzicale românești. Este vizat un public de toate vârstele, interesat să cunoască povestea orașului, care având acest ghid online la dispoziție, este invitat la plimbare pe străzile Bucureștiului.

Conținutul site-ului este realizat de muzicologii și, în același timp, realizatorii de emisiuni la Radio România Muzical: Ioana Marghita, Ștefan Costache, Larisa Clempuș, Monica Isăcescu, Petre Fugaciu. Au colaborat arhitecți, cele mai multe texte aparținându-i drd. Andreea Mihaela Chircă, iar fotografiile actuale ale imobilelor au fost realizate de Andra Aron, fotograf profesionist, absolventă a Facultății de Regie-Film și TV. Artistul vizual Daniel Ivașcu a asigurat concepția grafică a site-ului, iar traducerea îi aparține Mariei Monica Bojin.

Proiectul este unul interactiv, în sensul în care adresează o invitație tuturor celor care dețin informații despre case în care au locuit sau care descoperă în plimbările lor case cu plăcuțe comemorative, de a le semnala sub forma unor mesaje transmise pe pagina de facebook a proiectului „Case de muzicieni”. Propunerile vor fi integrate pe site și în hartă, după verificarea lor, specificându-se numele celui căruia i se datorează completarea respectivă.

Lansarea site-ului „Case de muzicieni” va avea loc marți, 2 noiembrie 2021, de la ora 16.00, la Casa Memorială „Anton Pann” din Capitală (situată în strada Anton Pann nr. 20), în cadrul evenimentului urmând să aibă loc și concertul formației „Imago Mundi”.

Florica Jalbă