Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Din 1 martie - noua serie „Ascultă 5 minute de muzică clasică”

Publicat: duminică, 28 Februarie 2021 , ora 0.00
Pagini celebre în interpretări semnate de muzicieni români remarcabili, cele mai multe înregistrări fiind realizate pe parcursul anului 2020, în cadrul unor concerte fără public: în fiecare zi a lunii martie, Radio România Muzical aduce în cele mai neașteptate spații publice - hipermarketuri, mall-uri,  librării, muzee, sedii de firme – marea muzică a tuturor timpurilor, într-o nouă ediție a campaniei „Ascultă 5 minute de muzică clasică”.
Proiectul are o istorie neîntreruptă de peste 10 ani în spații neconvenționale din întreaga țară. Prima ediție a avut loc în octombrie 2010 și, de atunci, pe parcursul lunilor martie și octombrie, zilnic, publicul a avut șansa de a descoperi sau redescoperi marile opusuri ale muzicii clasice, în spații neașteptate, audiții întâmpinate pozitiv atât de clienții, cât și de angajații partenerilor proiectului.
Din 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este și program național în școlile din România.  În ultimul an școlar, 2020-2021, la acesta au participat peste 191.000 elevi din București și alte 31 județe ale țării. 
Mai multe informații găsiți pe site-ul nostru, www.romaniamuzical.ro, acolo unde puteți accesa și piesele propuse pentru această lună. 
Ștefan Costache