Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Serie de concerte sub semnul Sărbătorilor de Iarnă - la Sala Radio

Publicat: luni, 9 Decembrie 2019 , ora 0.00
În următoarele zile, pe scena Sălii Radio vor avea loc evenimente ce aduc atmosfera sărbătorilor de iarnă publicului meloman bucureștean. În această seară, Corul Colegiului Gonviile and Caius al Universității Cambridge din Marea Britanie, condus de Paul Brough va concerta alături de Corul „Vox Medicalis”, dirijat de Tudor Ionescu și Tabita Mateiu. Sub titlul „Crăciun în stil englezesc - A British Choral Christmas”, cele două ansambluri vor fi acompaniate de pianiștii Kyoko Canaway, Tammas Slater și Adina Cocârgeanu.
"Cadou de Crăciun” se intitulează recitalul la două piane de mâine, 10 decembrie, pe care îl vor oferi Eduard Kunz și Andrei Diev. Cei doi muzicieni ruși vor interpreta lucrări semnate de George Enescu, Serghei Rahmaninov și Anton Arenski în cadrul unui eveniment ce începe la ora 19.
Miercuri, 11 decembrie, tot de la ora 19,00, pe scena Sălii Radio vor urca Andreea Chira la nai alături de membrii Ansamblului de coarde „Kahlo”. Muzicienii vor prezenta lucrări din repertoriul baroc ce marchează sărbătorile de iarnă, alături de piesele unor compozitori români și austrieci. Evenimentul a fost organizat de Forumul Cultural Austriac, Radio România Muzical și Orchestrele și Corurile Radio.
Violonistul Alexandru Tomescu este solistul Orchestrei Naționale Radio vineri, 13 decembrie, sub bagheta dirijorului englez Rumon Gamba. Programul serii este alcătuit din poemul simfonic„O noapte pe muntele pleșuv” de Modest Mussorgski, Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră de Dumitru Capoianu și Simfonia a II-a „O simfonie londoneză” de Ralph Vaughan Williams. Concertul este transmis în direct de postul nostru, începând cu ora 19,00.
Petre Fugaciu