Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

SIMN - 3 concerte au loc astăzi în cadrul Festivalului

Publicat: vineri, 24 Mai 2019 , ora 0.00

Astăzi, 24 mai, de la ora 19.00, va fi rândul Orchestrei Naționale și al Corului Academic Radio pregătit de Ciprian Țuțu să evolueze în cadrul Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi, sub conducerea dirijorului Gheorghe Costin. Evenimentul propune publicului o serie de prime audiții absolute, lucrări scrise de Maia Ciobanu, Călin Ioachimescu, Christian-Alexandru Petrescu și Adrian Iorgulescu. Soliști vor fi trombonistul Barrie Webb, violoncelistul Mircea Marian și unul dintre compozitorii amintiți anterior - Christian-Alexandru Petrescu. Este un concert pe care îl puteți asculta live la Radio România Muzical.

De la aceeași oră 19:00, la Sala Mare a Atenului Român de data aceasta, Orchestra Filarmonicii "George Enescu" va fi dirijată de Camil Marinescu. Programul concertului din cadrul SIMN include Elegia minacciosa (con Gnossienne-Mandala) de Dan Dediu, Esențe - Concert pentru flaut și orchestră de Mihaela Vosganian - cu Ion Bogdan Ștefănescu în postură solistică - și Simfonia a III-a de Tiberiu Olah.

Ziua se încheie cu PROTOSONIC - un performance multimedia găzduit de Studioul de Operă și Multimedia al UNMB, începând cu ora 21:30. În dublă ipostază, de interpreți și compozitori, Fernando Mihalache - bayan, Cătălin Crețu - electronics, live video processing și Mitoș Micleușanu cercetare sonoră, video art vor evolua alături de duo Synthcordia. Un remix al lucrării "Sincronie" de Ștefan Niculescu completează programul.

Lucian Haralambie