Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional 'George Enescu' - programul zilei de 18 septembrie

Publicat: vineri, 18 Septembrie 2015 , ora 0.00

Festivalul Internațional 'George Enescu' continuă și astăzi cu o serie de evenimente interesante. De la ora 16.00, la Sala Mică a Palatului, seria de concerte 'Repere ale muzicii contemporane românești' este încheiată de Cvartetul Gaudeamus, cu un program care cuprinde lucrări de Wilhelm Berger, Ulpiu Vlad și Vasile Herman.

De la ora 16.30, la Ateneul Român, sunteți așteptați să urmăriți un concert susținut de Orchestra de Cameră din Basel cu Heinz Holliger la pupitrul dirijoral. Sub cupola Ateneului Sir András Schiff va fi solistul Concertului op.54 în la minor pentru pian și orchestră de Robert Schumann. În program mai sunt înscrise: lucrarea lui Heinz Holliger - 'Meta Arca' pentru 14 viori și Simfonia  nr. 3 în la minor 'Scoțiana'de Felix Mendelssohn.

De la 18.30, la Opera Națională București va avea loc prima reprezentație, din festival, a operei 'Oedip' de George Enescu. În regia imaginată de Anda Tăbăcaru Hogea, va evolua baritonul italian David Damiani - interpretul lui Oedip, Sidonia Nica , Andrada Roșu, Liviu Indricău, Marius Boloș și Dan Indricău. Dirijor: Leo Hussain.

La Sala Palatului, de la ora 19.30, va urca pe scenă, din nou, Orchestra Filarmonicii Regale din Liverpool. Dirijor va fi Vasily Petrenko, iar solist - pianistul Simon Trpèeski în Concertul nr. 3 în re minor de Serghei Rachmaninov. Cu participarea Corului Filarmonicii 'George Enescu' condus de Iosif Ion Prunner, în partea a doua a programului publicul va putea asculta Simfonia nr. 3 de George Enescu.

Ziua se va încheia cu o operă în concert la Ateneul Român. De la ora 22,30, în seria 'Concertelor de la miezul nopții', Richard Egarr va dirija opera 'Întoarcerea lui Ulise în patrie' de Claudio Monteverdi. Alături de Academia de Muzică Veche vor evolua, în rolurile principale, tenorii Ian Bostridge și Andrew Tortise, mezzosoprana Barbara Kozelj și soprana Elizabeth Watts.