Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

'Pianul călător' în Parcul Herăstrău

Publicat: duminică, 17 Mai 2015 , ora 0.00
Muzica clasică poate fi pe gustul tuturor, atunci când este oferită cu bucurie în spații convenționale sau neconvenționale, este concluzia pe care o putem desprinde aproape de finalul celei de-a cincea ediții a Turneului Pianul Călător. Ca și în anii trecuți Horia Mihail însoțit de un pian de concert adevărat va poposi în foișorul din parcul Herăstrău și astăzi, 17 mai 2015, pentru un recital în aer liber.
După parcurgerea unui itinerar ce a cuprins aproape toate zonele istorice ale țării, după ce pianul a fost lăsat în folosința comunității locale la Deva, în acest an Horia Mihail a călătorit și la Chișinău, întorcându-se spre finalul turneului pentru a face această surpriză bucureștenilor.
Copii, părinți și bunici vor petrece o după amiază de neuitat, în care muzica lui Mozart le va însoți plimbarea sau joaca. Cei mai curioși dintre trecători vor putea vedea chiar momentul în care pianul călător sosește în parc, este descărcat, montat și acordat. Apoi, Horia Mihail, va susține câte un recital 100% romantic, cu lucrări de Rachmaninov, Liszt, Schumann și Brahms. Ora de începere: 16,00.