Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Agendă plină la ONB

Publicat: duminică, 24 Noiembrie 2013 , ora 10.22

Opera Națională București are o agendă plină astăzi, 24 noiembrie 2013. Programul începe de dimineață cu spectacolul „Albă-ca-Zăpada și cei șapte pitici”, balet în două acte de Cornel Trăilescu. Atât cei mici, cât și cei mari vor putea vedea cum Albă-ca-Zăpada, Prințul ei, Regina sau Vânătorul sunt aduși la viață de Mihaela Soare, Bogdan Plopeanu, Adina Tudor și Virgil Ciocoiu, soliști ai corpului de Balet al instituției. Spectacolul începe la ora 11.00.

Seara, instituția lirică vine cu propuneri interesante și pentru părinți și pentru copii: cei dintâi sunt invitați la spectacolul „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti. Producția regizată de Marco Gandini îi aduce pe scenă pe soprana Simonida Luțescu în rolul „Adina”, pe tenorul Liviu Iftene în rolul „Nemorino” și pe baritonul Florin Simionca, debut în rolul „Belcore”. Dirijează de la ora 19.00 Iurie Florea.

În acest timp copiii sunt invitați la atelierele Operei Naționale, a căror temă este, de această dată, basmul „Albă-ca-Zăpada și cei șapte pitici”. În timp ce părinții lor se află în Sala Mare urmărind „Elixirul dragostei”, cei mici vor lua parte la activități educative alături de angajați ai instituției lirice bucureștene. Atelierele se adresează copiilor între trei și șapte ani și pun la dispoziție maxim 15 bilete. Acestea sunt valabile numai însoțite de biletul la spectacol al părintelui sau însoțitorului.