Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Începe InnerSound, ediția a II-a

Publicat: luni, 26 August 2013 , ora 12.34

 Astăzi, 26 august 2013, se deschide a doua ediție a Festivalului Internațional de Arte Noi « InnerSound », care se va desfășura la București până în 31 august. Tema festivalului de anul acesta este Mysterium. Timp de șase zile au loc spectacole sincretice multimedia, concerte camerale, concerte pantomimă sau art-pop, audiții de muzică electronică în camera neagră, expoziție de fotografie și proiecții de scurtmetraje mute însoțite de muzică contemporană interpretată live. Un program în care sunt incluse peste 100 de prime audiții și premiere susținute de artiști din România, Austria, Polonia și Olanda. InnerSound International New Arts Festival atrage atenția asupra efervescenței scenei artistice contemporane internaționale și constituie o platformă de promovare pentru cei mai talentați tineri compozitori, instrumentiști, regizori, fotografi și artiști vizuali români ai prezentului.
 De la ora 19,00 poate fi urmărită, la Casa Löwendal, expoziția de fotografie "Mistere contemporane", în care expun fotografii Johanna Si, Șerban Mestecăneanu, Cornel Brad, Cristina Irian, Mihai Cucu, Sabina Ulubeanu și Lucian Muntean.
 Urmează, la 19 și 30 de minute, concertul cameral "Întâlniri în timp și spațiu", pe care îl vor susține violonista Raluca Stratulat și pianista Adriana Toacsen, ca membre ale duoului Atris. În program: lucrări de Francis Poulenc, Witold Lutoslawski, Cătălin Crețu, Sabina Ulubeanu și Robert Schumann.