Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Nou CD sub semnul Anului Debussy - Lansat de Editura "Casa Radio"

Publicat: joi, 20 Decembrie 2012 , ora 22.09

-Editura "Casa Radio" le propune melomanilor începând de astăzi o nouă realizare discografică: "Debussy 150: Interpretări istorice din Arhivele Radio România" se intitulează CD-ul a cărui lansare are loc în această seară, de la ora 18.00, la Librăria Humanitas-Kretzulescu din București.
Pe disc sunt reunite lucrări camerale de referință semnate de compozitorul impresionist francez Claude Debussy, celebrat în 2012 de Unesco la împlinirea a 150 de ani de la maștere. Pentru prima oară pe CD, noua apariție discografică vă prilejuiește reîntâlnirea cu artiști care au marcat scena românească și internațională de-a lungul timpului, precum violonistul Ion Voicu, violoncelistul Radu Aldulescu, flautistul Vasile Jianu, pianiștii Maria Fotino, Silvia Șerbescu, Albert Guttman sau tenorul Valentin Teodorian.
La lansare participă Madeleine Voicu, soția violonistului Ion Voicu, prof.univ.dr. Grigore Constantinescu, Liana Șerbescu, fiica Silviei Șerbescu și colega noastră Olga Grigorescu, realizatoare de emisiuni la Radio România Muzical.