Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Astăzi se lansează site-ul carnavalulanimalelor.ro

Publicat: miercuri, 10 Noiembrie 2021 , ora 0.00

Asociația Culturală ISVOR lansează astăzi, 10 noiembrie 2021, site-ul carnavalulanimalelor.ro, ca parte a proiectului cu același nume, dedicat educației muzicale și vizuale a copiilor din zone defavorizate cultural. Proiectul prezintă suita muzicală „Carnavalul Animalelor” de Camille Saint-Saëns, în interpretarea unei orchestre de cameră, muzica fiind comentată vizual prin ilustrarea animată a celor 14 părți muzicale, într-un spectacol filmat de „teatru al umbrelor”. Producția audiovizuală a fost prezentată prin intermediul proiecțiilor, urmate de ateliere creative dedicate educației muzicale și teatrului de umbre, în câteva școli rurale din județul Vâlcea. Demersul va continua în aceeași zonă, iar într-o etapă viitoare, proiectul va fi derulat și în alte județe ale țării.

Începând de astăzi, filmul „Carnavalul Animalelor” va putea fi urmărit de publicul larg atât pe site-ul dedicat, cât și pe platformele on-line ale Asociației Culturale ISVOR.

De asemenea, în perioada 10 – 19 noiembrie 2021, pe pagina de Facebook a postului nostru puteți urmări, de la ora 18.30, interviuri realizate cu muzicienii implicați în proiect.

Florica Jalbă