Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Recital cameral și muzică veche la Cisnădioara în prima zi a seriei „Online-Offline

Publicat: vineri, 3 Septembrie 2021 , ora 0.00
Astăzi, 3 septembrie, începe prima ediție a seriei „Online-Offline”, ce poate fi urmărită atât la Sibiu, cât și în mediul online, pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends” și pe platforma livestreamromania.ro. Primul eveniment are loc de la ora 11, la Biserica Fortificată „Sf. Mihail” din Cisnădioara. Protagoniștii concertului educativ sunt membrii ansamblului „Codex”, aceștia urmând să prezinte copiilor instrumente vechi, prin intermediul unor lucrări descoperite de Filip Ignác Csaba, directorul artistic al ansamblului.
La Biserica Evanghelică din Cisnădioara, începând cu ora 14,00, se va desfășura recitalul oferit de Ammo's Cvartet, alcătuit din fagotiștii Ádám Ráduly, Ovidiu Borz, Mircea Ittu și Mihai Mărunțelu. În program sunt anunțate lucrări semnate de compozitori precum Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini sau Jacques Offenbach, printre alții.
De la ora 19, ansamblul „Codex” revine la Biserica Fortificată „Sf. Mihail” din Cisnădioara, cu un program de muzică veche. Muzicienii vor interpreta lucrări incluse în manuscrise din secolele XVI-XVII aparținând spațiului Europei de Est, muzică semnată de compozitori francezi, italieni și spanioli în aceeași perioadă, dar și secvențe din Codex Caioni și din Manuscrisul de la Sfântu Gheorghe. Seria de evenimente continuă până duminică, 5 septembrie.
Petre Fugaciu