Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Festivalul MUSICA KRONSTADT 2017 continuă la Brașov

Publicat: vineri, 4 August 2017 , ora 0.00

La Brașov continuă astăzi, 4 august 2017, Festivalul Musica Kronstadt, a cărei a patra ediție se derulează până în data de 9 august. Concertul de deschidere poate fi ascultat de la ora 17.00 la Biserica Neagră din Brașov. Invitați sunt unsprezece instrumentiști ce face parte din ansambluri orchestrale de renume: Filarmonica din Berlin, Filarmonica George Enescu din București, Orchestra SWR din Stuttgart, orchestra Operei din Barcelona, Ansamblul de Muzică Contemporană din Berlin, Filarmonica Sonderborg și Landeskapelle Eisenach. Intrarea publicului la concert este gratuită.

Musica Kronstadt organizează și o Academie la Clubul Copiilor din Brașov, unde astăzi, 4 august 2017, au loc workshopuri de jazz coordonate de saxofonistul Nicolas Simion și de vocalista Petra Acker. Ora de începere este 20.00.

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional "Musica Kronstadt" are loc la Brașov în perioada 2-9 august sub semnul împlinirii a 100 de ani la nașterea pianistului și compozitorului Dinu Lipatti. Acesta este singurul festival din Romania dedicat în exclusivitate instrumentelor de suflat, cu transmisia în direct a tuturor concertelor pe site-ul www.academyofmusic.eu. Proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și sprijinit de Institutul Cultural Român. 

Irina Cristina Vasilescu