Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

"Săptămâna altfel" - săptămână muzicală în țară

Publicat: joi, 4 Aprilie 2013 , ora 17.10
O serie de instituții muzicale din țară participă la "Săptămâna altfel". În 4 aprilie 2013, Alexandru Iosub dirijează Orchestra Filarmonicii din Craiova ilustrând muzical tema "De la cvartetul de coarde la marea orchestră simfonică". Invitat - violonistul Liviu Prunaru. Au loc două astfel de concerte - la ora 11,00 și la ora 12,30.

Tot la Filarmonica din Craiova, de la ora 9,00, se inaugurează proiectul educațional "Yamaha Class Band", organizat de Yamaha Music Europe și Filarmonica "Oltenia". Proiectul este destinat copiilor și tinerilor fără pregătire muzicală obligatorie care se pot reuni în mici orchestre sub coordonarea profesorilor de educație muzicală.

"Alfabet muzical" este titlul concertului pe care îl susține Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Pitești avându-l concertmaistru de Mădălin Sandu. Ora de începere - 12,00.

La Timișoara, pianista Andreea Olariu, violonistul George Apostolescu și chitaristul Alexandru Cena prezintă muzical ritmuri, sonorități, culori. Recitalul începe la ora 9,00.

În "Săptămâna altfel" este inclusă și prezentarea spectacolului "Sunetul muzicii" de Richard Rodgers - îl puteți urmări la Opera Națională Română din Cluj Napoca, de la ora 11,00.

Violonistul Frédéric Laroque, violistul Daniel Vagner și violoncelistul Filip Papa susțin un concert în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Mihai Eminescu" din Iași. În program figurează opusuri pentru trio de coarde semnate Mozart, Beethoven, Schubert, Wieniawski și Ernst von Dohnanyi. Concertul începe la ora 19,00.