Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Soprana Aida Pascu a fost desemnată „Tânăra artistă a anului” în cadrul Premiilor ICMA

Publicat: joi, 18 Ianuarie 2024 , ora 0.00

Astăzi, 18 ianuarie, a fost publicată lista numelor câștigătoare ale premiilor ICMA, International Classical Music Awards, eveniment din al cărui juriu face parte și colega noastră, Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical.

26 de premii au fost acordate la ediția din 2024 din lista inițială de 375 de producții audio și video realizate de 115 case de discuri.

Soprana română Aida Pascu a fost desemnată câștigătoare la secțiunea "Tânărul artist al anului". Valențele sale tehnice și interpretative au convins juriul că are toate atuurile pentru a deveni o vedeță a scenei lirice internaționale. Cu titlul de "Artist al anului" a fost recompensat violonistul Renaud Capuçon, iar premiul pentru întreaga activitate le revine pianistelor Güher și Süher Pekinel, care formează duoul "Pekinels".
Pe lista câștigătorilor se regăsește și numele mezzosopranei Lucile Richardot la categoria "Recital vocal" pentru albumul intitulat "Les heures claires", la înregistrarea căruia a participat și violonista Sarah Nemțanu. Premiul pentru "Muzică simfonică" a fost acordat Orchestrei "Tonhalle" din Zürich condusă de dirijorul Paavo Järvi, iar la categoria "Înregistrări istorice" discul câștigător este cel realizat de Swiss Festival Orchestra sub conducerea lui Herbert von Karajan, pe care figurează și numele pianistei Clara Haskil.

Ceremonia de decernare a premiilor ICMA și concertul de gală vor avea loc la Palau de la Musica din València, în data de 12 aprilie 2024.