Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Întâlnirile Muzicale „Enescu” de la Paris continuă

Publicat: marți, 18 Octombrie 2022 , ora 0.00
A 9-a ediție a Întâlnirilor Muzicale „George Enescu” de la Paris continuă cu cea de-a doua zi a etapei preliminare a Concursului Internațional de Canto „George Enescu” și un concert vocal-instrumental dedicat compozitorului Jules Massenet.
Organizat pentru prima data în 2014 în cadrul Întâlnirilor Muzicale de la Paris, Concursul Internațional de Canto „George Enescu” are originalitatea de a oferi două secțiuni: „Tineri interpreți profesioniști” și secțiunea „Mari amatori de artă vocală”. La actuala ediție, Orchestra „Colonne”, invitată să acompanieze finala cu public a concursului din 21 octombrie, este condusă de dirijorul Marc Korovitch.
Întâlnirile Muzicale „Enescu” de la Paris continuă să promoveze opera compozitorului, în dialog cu cea a contemporanilor săi și a noilor generații de creatori și interpreți francezi și români. Jules Massenet, primul profesor al lui George Enescu, va fi omagiat astăzi printr-un recital vocal-instrumental susținut de mezzo-soprana Roxana Constantinescu, soprana Georgiana Dumitru și pianista Axia Marinescu. Programul cuprinde lucrări din creația compozitorilor George Enescu, Jules Massenet și Reynaldo Hahn, printre alții.
Ana Sireteanu