Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Corul „Madrigal” - spectacol extraordinar la Zagreb

Publicat: joi, 9 Iunie 2022 , ora 0.00
Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar Verlan, susține spectacolul „Muzica Renașterii Europene”, în Marea Sală de Concerte Vatroslav Lisinski din Zagreb. Reprezentația are loc joi, 9 iunie 2022, la invitația Ambasadei României în Croația, și este dedicată celebrării a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană și a 30 de ani de relații diplomatice între România și Croația.
Evenimentul „Muzica Renașterii Europene" urmează linia spectacolelor-concept pe care Corul Madrigal le-a abordat în ultimii ani, o direcție sincretică ce a adus laolaltă, pe lângă sonoritatea unică a ansamblului, elemente conexe de teatru, literatură, scenografie și creație video.
Prima parte a programului structurat de dirijorul Cezar Verlan include madrigale și motete compuse de Thomas Morley, Orlando di Lasso, Hans Leo Hassler, Giovanni Gastoldi, Josquin des Prés și Johann Hermann Schein. În partea a doua, Corul „Madrigal” va aduce la viață lucrări semnate de creatori europeni contemporani precum Vytautas Mičkinis, Knut Nystedt, Branko Stark sau de compozitorii români Cornelia Tăutu, Alexandru Pașcanu și Grigore Cudalbu.
Regia spectacolului „Muzica Renașterii Europene” este semnată de Emil Pantelimon.