Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Anna Netrebko s-a declarat împotriva invaziei ruse în Ucraina

Publicat: luni, 28 Februarie 2022 , ora 11.00
Celebra soprană rusă Anna Netrebko, cunoscută drept o susținătoare a președintelui Vladimir Putin, și-a exprimat dezacordul privind războiul din Ucraina, declarându-se ferm împotriva invazei ruse, relatează Operawire.com.
"Mi-am luat ceva timp pentru a reflecta, deoarece cred că situația este prea serioasă pentru a o comenta fără să mă gândesc bine (…) Sunt împotriva acestui război. Sunt rusoaică și îmi iubesc țara, dar am mulți prieteni în Ucraina iar durerea și suferința îmi frâng inima în acest moment. Vreau ca acest război să se termine, iar oamenii să poată trăi în pace. Asta sper și pentru asta mă rog", a mărturisit artista pe contul ei de Instagram.
De asemenea, muziciana spune că nu e corect ca artiștii să fie forțați să își exprime public opiniile politice și că fiecare trebuie să aleagă singur să o facă.
Soprana urma să cânte pe 25 februarie în Danemarca, însă a fost nevoită să își anuleze concertul din cauza presiunilor și amenințărilor tot mai mari cu proteste, în condițiile în care Netrebko era cunoscută drept o susținătoare a președinției ruse.
Larisa Clempuș