Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Dirijorul James Gaffigan va fi noul Director Muzical al Operei Comice din Berlin

Publicat: miercuri, 12 Ianuarie 2022 , ora 0.00

Opera Comică din Berlin a anunțat că, începând din stagiunea 2023-2024, dirijorul american James Gaffigan va prelua funcția de Director Muzical. Contractul se va derula până în vara anului 2027. Numele lui James Gaffigan este prezent pe afișele berlineze încă de la finalul anului 2021, când a dirijat Concertul de Anul Nou susținut de Orchestra Simfonică Germană; iar la finalul săptămânii trecute a dirijat un concert al Capelei de Stat din Berlin.

În stagiunea curentă, James Gaffigan este Director Muzical în cadrul Palatului Artelor “Regina Sofia” din Valencia, dar și al Orchestrei de tineret a Festivalului de la Verbier. În vara anului trecut, James Gaffigan a încheiat activitatea ca Director Muzical al Orchestrei Simfonice din Lucerna, după o perioadă de 10 ani.

Până în prezent, dirijorul american James Gaffigan a colaborat cu prestigioase instituții precum Opera Metropolitan din New York, Operele din Paris și München, Capela de Stat din Dresda, Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Regală “Concertgebouw” din Amsterdam sau Orchestra “Mozarteum” din Salzburg.

Florica Jalbă