Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Publicul englez - optimist în legătură cu revenirea în sălile de concerte!

Publicat: duminică, 6 Decembrie 2020 , ora 0.00
Un sondaj efectuat la inițiativa Filarmonicii Regale din Londra, care a dorit să afle ce efecte va avea campania de vaccinare demarată împotriva Covid 19 în Marea Britanie, arată că 29 la sută dintre cei chestionați privesc pozitiv o eventuală apropiată revenire în sălile de concerte. 31 la sută se vor întoarce în sălile de teatru, în vreme ce 21 la sută dintre respondenți vor trece din nou în agenda lor festivalurile de muzică.
În total, 83 la sută dintre cei implicați se arată optimiști în legătură cu activitățile ce presupun apropiere socială, sentiment legat direct de aprobarea vaccinării pe scară largă, ce a fost adoptată recent în Regatul Unit.
James Williams, manager al Filarmonicii Regale din Londra, a comentat următoarele: « Înaintea vaccinului, aveam temerea că revenirea la o viață muzicală normală va fi un proces lent și dificil. Studiul nostru demonstrează contrariul. Oamenii doresc să dea un răspuns la ceea ce s-a întâmplat în 2020, vor să-și exercite dreptul la mișcare, au nevoie de provocări culturale și doresc să fie alături de cei la care țin. »
Ștefan Costache