Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 6 noiembrie 2018

Publicat: miercuri, 7 Noiembrie 2018 , ora 15.18

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Baritonul clujean George Petean (foto) va cânta în deschiderea Stagiunii 2018 - 2019 a celebrului Teatru "Scala" din Milano: pe 7 decembrie, în noua producție a operei "Attila" de Verdi aflată sub conducerea maestrului Riccardo Chailly (Directorul muzical al "Scalei") și alături de renumitul bas rus Ildar Abdrazakov - în rolul titular. Petean îl înlocuiește în rolul Ezio pe baritonul italian Simone Piazzola și va realiza cu această ocazie debutul său pe faimoasa scenă scaligeră. Fiind vorba de deschiderea stagiunii, spectacolul din 7 decembrie va fi preluat în transmisiune directă sub genericul emisiunii "Seara de operă".

  • La rândul său, celebra soprană Elena Moșuc este "cap de afiș" pentru noua producție a operei "Puritanii" de Bellini cu care Teatrul "Verdi" din Trieste își deschide noua stagiune. Regia este semnată de celebra soprană italiană Katia Ricciarelli (72 de ani) - ea însăși, cândva, o foarte apreciată interpretă a rolului Elvira. După seria de spectacole de la Trieste, Elena Moșuc este invitată la Karlsruhe, pentru un spectacol de gală cu rolul titular din opera "Anna Bolena" de Donizetti.

  • Soprana americană Ailyn Perez, tenorul mexican Ramon Vargas, bas-baritonul Italian Luca Pisaroni, regizorul francez Laurent Pelly - artiști profund legați de Teatrul "Metropolitan"din New York - și mezzosoprana americană Rosalind Elias - în martie anul viitor împlinind 90 de ani! - sunt câștigătorii "Opera News Awards" pe anul 2018. Ceremonia de premiere va avea loc pe 7 aprilie 2019, la Hotelul "Plaza" din New York.

  • Casa de producție londoneză OPUS Arte - înfiițată în 1999 de Opera Regală "Covent Garden" - în principal, pentru a-și promova și distribui propriile spectacole!- a fost asimilată de Grupul NAXOS - Music.