Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 30 octombrie 2018

Publicat: miercuri, 31 Octombrie 2018 , ora 15.25
Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu
  • Festivalul "Haendel" de la Gottingen (Germania) are un nou director artistic în persoana dirijorului și pianistului grec George Petrou, cunoscut și apreciat tocmai pentru activitatea lui artistică în zona muzicii baroce, ca dirijor și director artistic al ansamblului "Armonia Atenea". Ediția 2019 a festivalului se va desfășura în perioada 17 - 26 mai și are ca obiectiv montarea operei haendeliene "Rodrigo"
  • Artiști lirici români care au luat startul Stagiunii 2018 - 2019: Teodor Ilincăi. Repere: după câteva spectacole cu "Boema" la Bilbao, tenorul Teodor Ilincăi va susține pe 6, 9 și 11 noiembrie, trei spectacole cu opera"Madama Butterfly" la Staatsoper din Viena și va debuta în rolul Don Jose ("Carmen") la Staatsoper din Hamburg, în luna februarie. De asemeni, el va cânta - alături de soprana-star Sonya Yoncheva - într-o serie de spectacole cu opera "Tosca" la Staatsoper din Berlin în luna mai, iar în iulie va relua rolul Calaf din opera "Turandot" la Tokio, alături de soprano Irene Teorin.

  • Nouă apariție discografică: "Puccini in love" - la Casa SONY. Protagoniști, soprana poloneză Aleksandra Kurzak și tenorul francez Roberto Alagna. Conținut, duete din operele: "Manon Lescaut", "Madama Butterfly", "Mantaua", "Boema" și "Fata din Vestul Sălbatic" de Giacomo Puccini. Album abia apărut în magazine, dar deja recompensat cu cronici extrem de favorabile.