Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 18 septembrie 2018

Publicat: marți, 18 Septembrie 2018 , ora 16.42

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • La mulți ani, Anna Netrebko! Faimoasa soprană rusă (foto) împlinește vârsta de 47 de ani.

  • La mulți ani, Opera Națională din Paris! Apreciata instituție franceză - care împlinește în această stagiune 350 de ani de la înființarea ei, va fi sărbătorită de postul de muzică clasică Radio Classique, printr-o zi întreagă de emisie realizată în direct de la Palais Garnier, în data de 25 septembrie.

  • Schimbări majore în programul Teatrului "Metropolitan" din New York, începând din Stagiunea 2019-2020: în zilele de luni nu vor mai avea loc spectacole (vor fi zile libere), în timp ce numărul matineelor de weekend va crește, iar luna februarie va fi lună de vacanță generală, din pricina iernilor geroase și a ninsorilor abundente care caracterizează în general clima celebrei metropole americane.

  • "O noapte italiană" - este titlul celui mai recent "Concert Jonas Kaufmann" - înregistrat LIVE și editat pe CD, DVD și disc Blu-ray de Casa de discuri SONY Classical; un concert pe care celebrul tenor bavarez l-a susținut pe 13 iulie, la Waldbuhne din Berlin, în fața a circa 15.000 de spectatori și în care a avut-o invitată pe mezzosoprana georgiană Anita Rachvelishvilli; CD, DVD sau disc Blu-ray pentru toate categoriile de melomani, pe care le puteți deja achiziționa prin comandă pe internet.