Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Bursierii SoNoRo-Interferențe concertează în Germania

Publicat: joi, 23 August 2018 , ora 0.00
Joi, 23 august, și vineri, 24 august, tinerii muzicieni, beneficiari ai bursei SoNoRo-Intereferențe, vor susține două concerte în Germania - la Grassau și la Traunstein, la finalul unei săptămânii de pregătire, în care au lucrat alături de muzicieni și profesori de la renumite școli de muzică din Europa. Programul celor două concerte, în care bursierii se vor alătura profesorilor lor, cuprinde lucrări compuse de Wolfgang Amadeus Mozart, Felix Mendelssohn, Jean Cras, Franz Schubert și Johannes Brahms.
Programul educativ SoNoRo-Interferente, aflat la cea de-a XII-a ediție, adresat tinerilor muzicieni, s-a derulat din 18 august, la Traunstein. Mentoratul din cadrul acestui program este coordonat în Germania de pianista Diana Ketler (profesoară la Haute Ėcole de Musique din Geneva), violonista Tatiana Samouil (profesoară la Conservatorul Regal din Antwerp), violoncelistul Alexander Bouzlov (profesor la Conservatorul Ceaikovski din Moscova) și violistul Răzvan Popovici (inițiatorul programului SoNoRo-Interferențe).
SoNoRo-Interferențe propune, formează și promovează elita tinerilor muzicieni, oferind publicului român și internațional concerte gratuite susținute la finalul fiecărui workshop. Bilanțul programului dedicat tinerilor muzicieni români arată că peste 300 de tineri au beneficiat de bursele Interferențe de-a lungul anilor.
În anul 2018, au fost selecționați 30 de tineri care studiază la colegii din țară, București, Timisoara, Iași, Cluj, precum și în cadrul unor prestigioase instiuții din străinătate, Austria, Germania, Marea Britanie și Elveția.
Larisa Clempuș