Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Dana Ciocârlie, în recital în cadrul Festivalului 'La Folle Journée' din Ținuturile Loarei

Publicat: sâmbătă, 27 Ianuarie 2018 , ora 0.00
Ediția de anul acesta a festivalului „La Folle Journée” din regiunea franceză Ținuturile Loarei se derulează sub deviza „Către o lume nouă” și propune în această după-amiază un recital susținut de pianista română Dana Ciocârlie. În ambianța sălii de spectacole „Le Manège” din orașul La Roche-sur-Yon, muziciana va interpreta opusuri de Serghei Rahmaninov, Frédéric Chopin și, desigur, Robert Schumann.
Pianista Dana Ciocârlie, născută la București și stabilită în Franța, a lansat în septembrie 2017 un album cu integrala lucrărilor pentru pian de Robert Schumann, o realizare discografică de excepție, cu ecouri foarte favorabile în presa franceză, album desemnat de Radio România Muzical printre cele mai bune discuri ale anului 2017. Iar recent, pianista Dana Ciocârlie a fost nominalizată la prestigioasele Premii „Les Victoires de la Musique Classique” pentru anul 2018, la categoria „Înregistrarea anului”.
Tot în cadrul festivalului „La Folle Journée”, Dana Ciocârlie va putea fi ascultată și mâine, într-un recital integral Chopin, pe care îl va susține la Teatrul „Pierre Barouh” din orașul Les Herbiers.
Ana Diaconu