Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Au fost anunțate nominalizările pentru Premiile 'Grammy'

Publicat: luni, 4 Decembrie 2017 , ora 0.00
Au fost anunțate săptămâna trecută, în 28 noiembrie 2017, nominalizările pentru viitoarea ediție, cea de-a 60-a, a Premiilor „Grammy”, premiile industriei discografice americane.
La categoria „Muzică de cameră”, între nominalizări se numără și albumul „Moartea și fata”, cu înregistrări având-o ca solistă pe violonista Patricia Kopatchinskaja, în compania Orchestrei de Cameră din Saint-Paul, Minnesota.
La secțiunea rezervată orchestrelor, sunt nominalizate Orchestra Simfonică din Pittsburg dirijată de Manfred Honeck – pentru un album cu Simfonia a V-a de Dmitri Șostakovici - dar și Orchestra Simfonică din San Francisco condusă de Michael Tilson Thomas – cu un disc integral Debussy.
Memoria regretatului bariton rus Dmitri Hvorostovky poate fi onorată printr-un premiu „Grammy” post mortem pentru albumul său cu muzică de Georgy Sviridov, realizat cu participarea Orchestrei Simfonice din Sankt-Petersburg și a dirijorului Constantin Orbelian.
Iar la categoria „Instrument solist” îi regăsim pe pianistul Murray Perahia – cu Suite franceze de Johann Sebastian Bach, pe violoncelistul Steven Isserlis - cu concerte de Joseph Haydn și Carl Philipp Emanuel Bach - și pe violonistul Frank Peter Zimmermmann – cu concertele nr. 1 și 2 aparținând creației lui Dmitri Șostakovici.
Câștigătorii vor fi aflați în cadrul ceremoniei de decernare ce va avea loc duminică, 28 ianuarie anul viitor, la Madison Square Garden din New York.
Stefan Costache