Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

S-a stins din viață baritonul Dmitri Hvorostovsky

Publicat: miercuri, 22 Noiembrie 2017 , ora 10.37

În această dimineață (22 noiembrie 2017) s-a stins din viață baritonul rus Dmitri Hvorostovsky. Anunțul a fost făcut de familie pe pagina oficială de Facebook a artistului. Decesul a survenit în urma unei îndelungi bătălii pe care acesta a purtat-o cu o tumoră pe creier.
Dmitri Hvorostovsky a fost unul dintre cei mai apreciați artiști lirici ai momentului, el evoluând pe toate scenele mari de operă ale lumiii. Din 1989, când a debutat în occident la opera din Nisa și a câștigat și competiția Singer of the World de la Cardiff, el a fost o prezență constantă în topurile artiștilor lirici. El a fost emblematic în repertoriul rusesc, mai ales în rolul Evgheni Oneghin, despre care publicația The New York Times spunea că 'a fost născut să îl joace'. Înregistrările pe care le-a realizat rămân o moștenire incredibilă a imensului său talent.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Radio România Muzical îi dedicată lui Dmitri Hvorostovsky rubrica Opera în interpretări de referință de joi, 23 noiembrie, ora 11.00, precum și o ediție integrală a emisiunii Seara de operă, de sâmbătă, 25 noiembrie, ora 19.00, când poate fi ascultată opera Dama de pică de Piotr Ilici Ceaikovski, cu regretatul bariton în prim-plan. 

Radu Mihalache