Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 31 octombrie 2017

Publicat: marți, 31 Octombrie 2017 , ora 16.08

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • "Falstaff, comme une seconde peau" pentru Terfel! - aceasta a fost părerea generală a parizienilor, după vizionarea primului spectacol cu opera verdiană "Falstaff" al marelui bas-bariton galez. Terfel a revenit la Opera "Bastille" după 15 ani de absență cu rolul său favorit și va susține acolo o serie de 7 spectacole cu "Falstaff" până pe 16 noiembrie, după care, se va îndrepta spre Teatrul "Metropolitan" din New York, unde va susține un alt rol de referință pentru repertoriul său: "Scarpia" - din noua producție a operei "Tosca" semnată de David Mc Vicar, în care soprana bulgară Sonya Yoncheva va face debut de rol. La finalul stagiunii, în iulie, el va relua "Falstaff" pentru publicul londonez.

  • Triumf pentru creația de operă modernă pe scena Kommischeoper din Berlin! Compusă în anul 1979 de renumitul Philip Glass, opera "Satyagraha" - montată la Berlin în regia belgianului Sidi Larbi Cherkaoui - a adus pentru prima oară numele unui compozitor american pe afișe și s-a bucurat de un răsunător succes în fața criticilor ca și a publicului.

  • Gala Premiilor ECHO Klassik 2017 sub cupola fantasticei clădiri Elbphilharmonie din Hamburg. Printre premianți: violonistul Daniel Hope și pianistul Maurizio Pollini - "Instrumentiștii Anului", mezzosoprana americană Joyce Di Donato și baritonul german Mathias Goerne - "Cântăreții Anului", soprana sud-africană Pretty Yende - "Speranța Anului", tenorul-star Jonas Kaufmann - pentru albumul său "Dolce Vita", cel mai bine vândut album solo și...soprana rusă Aida Garifullina, actuala "elevă" a marii noastre soprane Nelly Miricioiu - pentru primul ei album discografic, înregistrat în studiourile Casei DECCA și lansat la începutul anului. "Premiul pentru întreaga carieră" a fost oferit mezzosopranei Brigitte Fassbaender - nu numai o cântăreață de renume, ci și regizor, dramaturg, director de festival și director de teatru plin de succes.