Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 24 octombrie 2017

Publicat: marți, 24 Octombrie 2017 , ora 13.28

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Știrea săptămânii: James Levine revine în Europa. Ex-directorul Teatrului "Metropolitan" din New York ( 1976 - 2016 ) revine pentru un concert la Filarmonica din Berlin pe care-l va susține la pupitrul orchestrei Staatskapelle, la invitația prietenului de-o viață, Daniel Barenboim și pentru a dirija cea mai lungă simfonie mahleriană, Simfonia a III-a pentru mezzosoprană, cor și orchestră. Concertul va avea loc pe 31 octombrie.
  • Tot pe podiumul de concert al Filarmoniici din Berlin, va concerta și tenorul-star, Juan Diego Florez - pentru întâia oară în cariera sa. Programul concertului lui Florez de pe 6 noiembrie cuprinde arii de Mozart, Verdi și Puccini și va fi susținut cu concursul Orchestrei de Cameră din Lausanne, dirijată de Joshua Weilerstein.
  • Grand Théatre din Geneva va funcționa și anul viitor în clădirea "Opera des Nations" din cauza unor noi infiltrații de apă în subsolul teatrului aflat în renovare de aproape 4 ani. Prin urmare, prima reprezentare a tetralogiei wagneriene la Geneva, nu va avea loc nici acum pe scena unde ar trebui ar trebui să facă istorie.
  • "Jonas Kaufmann: Tenor for the Ages" - acesta a fost titlul filmului documentar de o oră și jumătate prezentat de canalul TV BBC 4, duminică, 15 octombrie - care îl desemnează pe Kaufmann "tenorul viitorului" . Filmul a fost realizat de apreciatul om de televiziune britanic, John Bridcut - autor al portretelor: H. von Karajan, R. Nurejev, M. Rostropovici, Sir Colin Davis, etc. - și l-a prezentat pe marele tenor bavarez în cele mai importante momente ale carierei sale din perioada ultimilor 2 ani, a conținut ample dialoguri cu Kaufmann - precum și cu diverși parteneri ai lui, a fost urmat de înregistrarea video a spectacolului cu opera "Otello" de la Covent Garden reprezentând debutul lui Kaufmann în acest important rol și s-a bucurat de o mare apreciere din partea celor care l-au văzut.