Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Ceremonia Premiilor ECHO Klassik 2017

Publicat: vineri, 29 Septembrie 2017 , ora 11.39

Evenimentul îl are ca gazdă, pentru al 4-lea an la rând pe Thomas Gottschalk, locul de desfășurare fiind Elbphilharmonie Concert Hall din Hamburg. La ceremonia ECHO Klassik din acest an se vor acorda 54 de premii la 22 de categorii.

Elita internatională din muzica clasică va fi recompensată pentru activitatea din acest an. Ii amintesc pe tenorul Jonas Kaufmann, cel care va primi un ECHO Klassik -"Bestsellerul anului" pentru albumul "La Dolce Vita", cei "12 violonceliști ai Orchestrei Filarmonicii din Berlin" și violonistul Daniel Hope vor fi răsplătiți cu premiul categoriei Clasic fără frontiere.

Una dintre marile voci ale momentului va încânta publicul prezent la ceremonia de la Hamburg. Este vorba despre mezzosoprana Joyce DiDonato, care va fi premiată la Categoria Vocea Feminină a Anului. Pentru premiul similar masculin, juriul l-a ales pe baritonul Matthias Goerne.

Pianistul Maurizio Pollini, violoncelistul Johannes Moser, violonistul Christian Tetzlaff și acordeonista Ksenija Sidorova vor fi onorați cu premiul la categoria Instrumentiștii Anului. Cu câte un ECHO Klassik, sub genericul Artiști în ascensiune, va fi răsplătită activitatea sopranei Pretty Yende și a pianistului Lucas Debargue. Soprana Aida Garifullina este câștigătoare la categoria Înregistrări Solo, iar violoncelista Camille Thomas a fost convingătoare pentru juriul care i-a acordat premiu la categoria Interpretarea muzicii de cameră a secolului al XIX-lea.

Violonistul Renaud Capuçon va fi premiat la categoria Înregistrare din Concert - Muzica Secolului XXI pentru albumul care reunește Concertele pentru vioară semnate de Wolfgang Rihm, Pascal Dusapin și Bruno Mantovani. Pianistului Daniil Trifonov îi va fi acordat premiul pentru albumul intitulat "Transcendental", la categoria "Înregistrări Solo - Muzica Secolului al XIX-lea - Pian".

Se anunță un eveniment de excepție pe 29 octombrie, seară pentru care va fi prezentă pe scenă Orchestra Filarmonica de Stat din Hamburg, sub bagheta directorului său muzical și dirijor principal Kent Nagano. De altfel el va primi un ECHO Klassik la Categoria Dirijorul Anului pentru înregistrarea Simfoniei Alpilor de Richard Strauss.

Gabriel Marica