Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Începe Festivalul de Muzică de Cameră 'Sonoro' de la Arezzo, în Italia

Publicat: miercuri, 21 Iunie 2017 , ora 14.15
Astăzi, 21 iunie 2017, începe cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Muzică de Cameră "SoNoRo" de la Arezzo, în Italia. După o serie de concerte desfășurate la București, Sibiu, Linz și Eindhoven și un amplu turneu "SoNoRo Conac" în România, festivalul se reîntoarce în orașul lui Piero della Francesca pentru o întâlnire deja de tradiție cu publicul italian.
"Festivalul SoNoRo revine pentru a șaptea oară cu o serie de concerte la Arezzo, încurajat de succesul celor șase ediții precedente. Sperăm să aducem și în Italia un pic din exuberanța și efervescența acestui festival încă tânăr, spiritul creativ și aventuros al unei inițiative dinamice născute în estul Europei, dar care devine cu fiecare an din ce în ce mai internațională", declară Răzvan Popovici, directorul artistic al Festivalului SoNoRo.
De factură internațională va fi și grupul de artiști ce vor concerta anul acesta la Arezzo. Începând de la artiștii britanici - pianista Diana Ketler, co-director artistic al Festivalului SoNoRo, și violonistul Daniel Rowland - până la violonista de origine japoneză Akasaka Tomoko, festivalul mai reunește artiști din Finlanda, Estonia și România - precum violoncelistul Jan-Erik Gustafsson, violonista Anna-Liisa Bezrodny, pianista Alexandra Văduva și violonistul Răzvan Popovici.
Festivalul este organizat cu sprijinul Institului Cultural Român și va cuprinde cinci concerte în care vor fi interpretate lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Carl Maria von Weber, Joseph Haydn, Rodion Shcedrin, Ludwig van Beethoven, Frank Bridge, Samuel Barber, Zoltan Kodaly, Serghei Rahmaninov și Piotr Ilici Ceaikovski.
Un loc deosebit în programul Festivalului de la Arezzo îl vor avea lucrările lui George Enescu – “Rapsodia Română” și Nocturna “Ville d’Avray” - ce vor fi interpretate în trei dintre cele cinci concerte.
Festivalul se deschide astăzi, de la ora locală 19,00, la Spazio Lebole din Arezzo.